Play-offs ronde 5: Pakt FC Twente de schaal?

Play-offs ronde 5: Pakt FC Twente de schaal?

Play-offs ronde 5: Pakt FC Twente de schaal?

21 mei 2021

Aanstaande zondag kan de beslissing vallen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Als FC Twente thuis wint van ADO Den Haag en PSV de topper in Amsterdam tegen Ajax niet wint, dan gaat de schaal naar Enschede. 

Het zou de vierde keer zijn dat de club zich tot beste van Nederland mag kronen. Daarnaast won de club twee keer de BeNe Liga. Maar zo ver is het nog niet. Zondag is ADO Den Haag de tegenstander dat FC Twente in de thuiswedstrijd tijdens de play-offs knap op een gelijkspel hield.

De ervaren Renate Janssen besliste FC Twente – Ajax met de enige goal van de wedstrijd.

Topper

Daarnaast zal Ajax in Amsterdam minimaal één punt tegen PSV moeten pakken. Maar tot nu toe verloor Ajax alle topwedstrijden in de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Afgelopen zondag ging de laatste kans op de titel in rook op na de 1-0 nederlaag tegen FC Twente. 

Velen dachten bij de start van de play-offs dat Ajax – PSV in deze speelronde wel eens de beslissende wedstrijd om het kampioenschap zou zijn. Maar de kans is groot dat PSV – FC Twente op de slotdag van de play-offs de absolute kraker wordt.

PSV kan zich zondag geen puntverlies veroorloven in de topper tegen Ajax.

PSV lijkt de goede vorm te pakken te hebben. Het houdt de druk op FC Twente. ADO Den Haag werd in speelronde vier met 6-2 verslagen. Beide ploegen staan ook nog tegenover elkaar in de KNVB Bekerfinale op 5 juni.

De Talkshow #9

In De Talkshow volg je alle gebeurtenissen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen op de voet. Kijk hier: https://www.youtube.com/watch?v=MFnGcgDvFk4

Beslissing in groep B?

In groep B liet Excelsior de kans liggen om aansluiting te vinden bij de top twee, PEC Zwolle en Heerenveen. Tot diep in blessuretijd leidden de Rotterdammers in en tegen Heerenveen. Maar Nikée van Dijk schoot met een geplaatst schot in de verre hoek de gelijkmaker binnen: 1-1

De strijd om de vijfde plaats zal nu gaan tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen. PEC Zwolle heeft twee punten voorsprong. Vrijdagavond treffen beide ploegen elkaar in Heerenveen en kan de beslissing al vallen. 

VV Alkmaar wacht nog op de eerste overwinning in de play-offs.

In Alkmaar zal VV Alkmaar willen proberen de laatste plaats over te doen aan Excelsior. De achterstand bedraagt een punt. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. In Rotterdam won Excelsior onlangs nipt met 3-2.