Plan International maatschappelijk partner van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen

Plan International maatschappelijk partner van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen

Plan International maatschappelijk partner van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen

15 apr 2021

Plan International wordt met de La League voetbalprojecten officieel maatschappelijk partner van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het doel van de samenwerking is jongeren in Nederland door voetbal krachtiger en weerbaarder te maken en zich daarnaast met fondsenwervende campagnes in te zetten voor voetbalprojecten voor meisjes in Brazilië en Nicaragua.

De Pure Energie Eredivisie Vrouwen zet zich samen met Plan International via de La League campagne in om jongeren in Nederland door voetbal sterker te maken, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Zo geven speelsters uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen gastlessen aan driehonderd klassen in het basisonderwijs en treden ze op als inspirators voor deelnemers aan de La League campagne.

Meta Römers, directeur operations bij de KNVB (links) en Garance Reus-Deelder, directeur van Plan International Nederland bekrachtigen de samenwerking tussen de Plan International en de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Brazilië en Nicaragua

Bij deze fondsenwervende campagne zetten profvoetbalsters en clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen zich samen met hun fans in om geld op te halen voor de La League voetbalprojecten van Plan International voor meisjes in Brazilië en Nicaragua. Jongeren tussen 7 en 16 jaar kunnen zich tot en met 23 mei weer online aanmelden via www.teamlaleague.nl. De actie wordt afgesloten met een feestelijke finaledag op 6 en 13 juni op een van de clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Deelnemers krijgen de kans om met hun favoriete speelsters een balletje te trappen en hun voetbaltalent te laten zien.

Profvoetbalsters en clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen zetten zich samen met hun fans in om geld op te halen voor de La League voetbalprojecten van Plan International voor meisjes in Brazilië en Nicaragua.

Verrijking

“We werken al een aantal jaar samen met Plan International, maar het is mooi dat we nu een officieel partnership aangaan”, zegt Meta Römers, directeur operations bij de KNVB en verantwoordelijk voor de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. “Plan International heeft door voetbal in te zetten al veel betekend voor meiden in een achterstandspositie. Dankzij deze samenwerking kunnen wij met de La League-campagnes, naast meiden in Latijns-Amerika, ook meiden en jongeren in Nederland helpen het maximale uit zichzelf te halen. Ook voor de ontwikkeling van de speelsters uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is deze samenwerking een verrijking.”

Dankzij deze samenwerking kunnen wij met de La League-campagnes, naast meiden in Latijns-Amerika, ook meiden en jongeren in Nederland helpen het maximale uit zichzelf te halen.

Zelfvertrouwen

“Naast beweging en plezier, draagt voetbal wereldwijd bij aan de kracht en het zelfvertrouwen van meisjes. We zijn trots dat Plan International met La League officieel maatschappelijk partner van Pure Energie Eredivisie Vrouwen is geworden”, zegt Garance Reus-Deelder, directeur van Plan International Nederland. “Met de La League voetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua willen we meisjes stimuleren om krachtig in het leven te staan en zelf te beslissen over hun lichaam en hun toekomst. Zo is voetbal niet alleen een sport, maar vooral ook een drijfveer voor girls empowerment en om bewustzijn te creëren over de negatieve gevolgen van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken.”

Voor de fondsenwervende La League campagnes werkt Plan International al vanaf het eerste moment nauw samen met de Eredivisie Vrouwen. De officiële samenwerking tussen Plan International en de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is ingegaan per 1 januari 2021 en loopt tot en met 31 december 2022.