PEC Zwolle – Feyenoord, kraker in speelronde zes

PEC Zwolle – Feyenoord, kraker in speelronde zes

PEC Zwolle – Feyenoord, kraker in speelronde zes

8 okt 2021

PEC Zwolle – Feyenoord is vrijdagavond de absolute kraker in de zesde speelronde van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De koploper tegen de ploeg met de minste verliespunten. Ajax en PSV gaan thuis tegen respectievelijk sc Heerenveen en vv Alkmaar op zoek naar revanche voor de nederlagen vorige week. Excelsior wil de 7-1 oorwassing wegpoetsen tegen ADO Den Haag.

Wie aan het begin van het seizoen had geschreven dat PEC Zwolle – Feyenoord de topper zou zijn van speelronde zes was voor gek verklaard. Maar de stand liegt nooit. PEC Zwolle gaat fier aan kop met 10 punten uit 5 wedstrijden. Feyenoord staat derde met twee punten minder maar ook nog een wedstrijd te goed.

Romeé van de Lavoir in actie tegen de sc Heerenveen op een volgepakt Varkenoord.

Verwachtingen 

Beide clubs wonnen al van een ploeg uit de traditionele top-3. En allebei met 4-1 nog wel. PEC Zwolle verraste FC Twente in Enschede. En eredivisie-debutant Feyenoord zorgde ervoor dat heel Rotterdam-Zuid gloeide van trots na de klinkende zege in de allereerste vrouwenklassieker tegen Ajax. 

Dat schept verwachtingen. Is Feyenoord een titelkandidaat? “Nee”, zei Manon Melis, oud-international en coördinator Vrouwenvoetbal, in de talkshow van RTV Rijnmond. ““Er zijn pas vier wedstrijden gespeeld. Het wordt nog niet van ons verwacht, maar we hebben een ontzettend leuk team. En een hecht team ook. Tegen Ajax hebben we gezien hoe belangrijk dat kan zijn. Ajax heeft misschien meer kwaliteit, maar wij waren als team een stuk sterker.” En ook in Zwolle zullen de supporters niet direct een schaal verwachten. Maar het vrouwenvoetbal leeft in Overijssel als nooit tevoren. Voor het duel met Feyenoord waren op donderdag al meer dan duizend kaarten verkocht.

Ajax en PSV gaan op jacht naar eerherstel na de nederlagen in speelronde 5.

Knettert

Naast Ajax verloor ook PSV in speelronde vijf, toch wel onverwacht met 1-0 bij ADO Den Haag. En dan weet je dat het door de week knettert op de trainingen. sc Heerenveen (in Eindhoven) en vv Alkmaar (in Amsterdam) zullen zich moeten wapenen tegen de op eerherstel beluste topclubs. 

Ook Excelsior hield een waardeloos gevoel over aan de wedstrijd in de vorige speelronde. Met Fenna Kalma in de hoofdrol blies FC Twente de Rotterdamse ploeg met 7-1 van het veld. Excelsior zal die kater zondag willen wegspoelen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Bekijk hier het volledige programma