PEC Zwolle bezorgt Feyenoord eerste nederlaag

PEC Zwolle bezorgt Feyenoord eerste nederlaag

PEC Zwolle bezorgt Feyenoord eerste nederlaag

11 okt 2021

PEC Zwolle heeft vrijdag de opmars van Feyenoord gestopt met een 2-1 overwinning in een directe confrontatie. De ploeg van Joran Pot blijft daardoor verrassend aan kop in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Feyenoord had met de 4-1 overwinning op Ajax vorige week goede zaken gedaan en kon tegen PEC Zwolle zelfs de leiding overnemen. In het MAC PARK Stadion haalde de thuisploeg echter de drie punten binnen. Voor bijna 1600 toeschouwers maakten Moïsa van Koot en Jeva Walk de treffers voor PEC Zwolle. Namens de Rotterdammers deed Calainy Obispo iets terug.

In het spoor

PSV bleef in het spoor van de koploper door een 4-1 overwinning op SC Heerenveen. Desiree van Lunteren scoorde twee keer en bereidde ook de goal van Maruschka Waldus voor. Naomi Pattiweal was eveneens trefzeker voor de thuisploeg. Zoï van de Ven schoot raak voor de Friezen. PSV heeft nu drie punten achterstand op PEC Zwolle, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Ajax herstelde zich van de zeperd vorige week in Rotterdam. In eigen huis won de ploeg met 5-0 van VV Alkmaar dankzij Marjolijn van den Bighelaar (twee keer), Nadine Noordam, Nikita Tromp en Chasity Grant.

De enige wedstrijd op zondag eindigde in een 0-5 overwinning van ADO Den Haag op bezoek bij nummer laatst Excelsior. Jaimy Ravensbergen (twee keer), Wiëlle Douma, Jolina Amani en Jannette van Belen maakten de goals.

Bekijk hier de stand.