Nieuwe data inhaalduels PSV – Ajax en sc Heerenveen – FC Twente

Nieuwe data inhaalduels PSV – Ajax en sc Heerenveen – FC Twente

Nieuwe data inhaalduels PSV – Ajax en sc Heerenveen – FC Twente

14 feb 2022

De afgelaste duels in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen PSV – Ajax en sc Heerenveen – FC Twente zijn opnieuw ingepland. PSV – Ajax wordt gespeeld op maandag 28 februari (19.30 uur), sc Heerenveen – FC Twente op zondag 27 februari (12.15 uur). De wedstrijden werden eerder afgelast vanwege respectievelijk weersomstandigheden en coronabesmettingen bij FC Twente.

Deze inhaalwedstrijden dienen voor eind februari te zijn gespeeld, omdat het resultaat van de wedstrijden direct gevolgen heeft voor de stand op de ranglijst en daarmee voor de ‘derde helft’ van de competitie. Alle clubs dienen na zestien speelrondes een gelijk aantal wedstrijden te hebben gespeeld, zodat kan worden bepaald tegen wie een club in de laatste negen wedstrijden van de competitie thuis of uit speelt. Het programma voor de derde helft van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen wordt uiterlijk dinsdag 1 maart bekend gemaakt.

TOTO KNVB Beker Vrouwen

Het inplannen van beide wedstrijden op de betreffende data, heeft invloed op het programma van de kwartfinales om de TOTO KNVB Beker Vrouwen. Zowel PSV – Feyenoord als FC Twente – Ajax krijgen een andere speeldatum. Als sc Heerenveen het achtste finaleduel met vv Alkmaar wint, wordt ook het kwartfinaleduel van de Friezen (tegen Excelsior) verzet. De nieuwe data voor deze bekerduels worden ingepland na bekendmaking van het competitieprogramma.

WedstrijdOude datumNieuwe datum
sc Heerenveen – FC Twenteza. 12 februarizo. 27 februari (12.15 uur)
PSV – Ajaxzo. 6 februarima. 28 februari (19.30 uur)