Laatste ronde play-offs: PSV of Ajax naar Champions League?

Laatste ronde play-offs: PSV of Ajax naar Champions League?

Laatste ronde play-offs: PSV of Ajax naar Champions League?

28 mei 2021

De strijd om de landstitel werd vorige week al beslist. FC Twente is de trotse kampioen van het seizoen 2020/’21. Desondanks staat er in de laatste speelronde van de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen nog iets belangrijks op het spel: deelname aan de Champions League. Gaat Ajax of PSV Europa in?

Anna-Lena Stolze loopt al dagen met een grote glimlach op het gelaat door Enschede. Afgelopen zondag zorgde haar late treffer tegen ADO Den Haag (1-0) ervoor dat de vrouwen van FC Twente voor de zevende keer in de clubhistorie de landstitel veroverden. Een geweldig succes voor de ploeg van coach Tommy Stroot die ditmaal zeker niet als de topfavoriet aan de competitie begon.

Ajax en PSV werden daar wel toe gerekend, maar moeten zich nu in deze laatste speelronde richten op de tweede plaats. Die geeft recht op een startplek in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. PSV heeft daarvoor de beste papieren. De Eindhovense vrouwen koesteren een voorsprong van drie punten op Ajax en hebben ook nog eens een veel gunstiger doelsaldo (14-8) dan Ajax (7-8).

Bal kan raar rollen

Toch weet je op voorhand nooit hoe de bal rolt. Om alles helemaal in eigen hand te houden zal PSV zondag minimaal een gelijkspel moeten overhouden aan de laatste play-offwedstrijd op Campus De Herdgang. Daar is kersvers kampioen FC Twente de tegenstander. Ajax reist voor zijn laatste wedstrijd van het seizoen af naar Den Haag en kan tegen ADO maar één ding doen: proberen zo veel mogelijk te scoren. Beide wedstrijden beginnen zondag om 14.30 uur. ESPN zendt PSV – FC Twente live uit.

Ook in Poule B hebben de vier clubs de laatste speelronde voor de boeg. sc Heerenveen kan in de uitwedstrijd bij Excelsior de vijfde plaats veiligstellen, maar voelt PEC Zwolle in de nek hijgen. Het verschil tussen beide clubs is slechts één punt. PEC Zwolle besluit de play-offs met een thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar. Beide duels beginnen vrijdagavond 28 mei om 19.30 uur.