Kop van de ranglijst maakt geen fouten

17 jan 2022

Geen verandering aan kop van de Pure Energie Eredivisie vrouwen in de eerste speelronde na de winterstop. Ajax, FC Twente en PSV liepen door overwinningen uit op nummer vier Feyenoord dat een vrij weekend had.

Ajax won vrijdag in eigen huis met 2-1 van ADO Den Haag. De koploper had zijn handen vol aan de nummer vijf van de ranglijst. Maartje Looijen schoot de gasten voor rust zelfs op voorsprong.

In de tweede helft stelden de Amsterdammers orde op zaken. Op aangeven van Romée Leuchter (met een fraai hakje) maakte Victoria Pelova de gelijkmaker. Even later kopte Stefanie van der Gragt raak uit een corner.

Ook nummer drie PSV won, maar tegen hekkensluiter Excelsior ging het allesbehalve simpel. Het werd in Eindhoven 1-0. Anika Rodriguez maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Eenvoudige winst FC Twente

Zondag won FC Twente met 1-4 van PEC Zwolle, dat na een vliegende start steeds verder wegzakt op de ranglijst. Suzanne Giesen bracht de nummer twee al snel op voorsprong waarna Evi Maatman gelijkmaakte. De ploeg van Robert de Pauw nam daarna echter weer afstand via Renate Jansen.

Na rust zette FC Twente door en kreeg daarbij hulp van de thuisploeg. De 1-3 viel nadat keeper Moon Pondes de hoekschop van Kayleigh van Dooren in eigen doel werkte. Even later scoorde Kerstin Casparij met een door Moisa van Koot van richting veranderd schot.

Strijd om zevende plaats

De wedstrijd tussen VV Alkmaar en SC Heerenveen eindigde vrijdag in 0-0. De Alkmaarders behouden daarmee de zevende plaats, op twee punten gevolgd door SC Heerenveen.