Kayleigh van Dooren bezorgt FC Twente belangrijke zege

Kayleigh van Dooren bezorgt FC Twente belangrijke zege

Kayleigh van Dooren bezorgt FC Twente belangrijke zege

6 sep 2021

FC Twente heeft zondag met 0-1 gewonnen bij directe concurrent Ajax. Kayleigh van Dooren maakte in de tweede helft de enige treffer.

De landskampioen gaf de Amsterdammers een lesje in effectiviteit. Ajax was gedurende de wedstrijd meer in balbezit en kreeg ook de beste kansen. Het lukte de ploeg van Danny Schenkel echter niet om dit overwicht in de score tot uiting te brengen.

Een kwartier voor tijd scoorde FC Twente uit een counter de 0-1. Van Dooren controleerde de bal goed en schoot deze onhoudbaar achter Lize Kop. Ajax, dat vlak daarvoor via Chasity Grant een flink kans had gemist, was in de slotfase niet meer bij machte om de schade te herstellen.

Door de overwinning gaat FC Twente na twee speelronden alleen aan de leiding. Ook PSV heeft nog geen puntverlies, maar kwam slechts één keer in actie.

Eerste zege

PEC Zwolle boekte vrijdag zijn eerste zege van het seizoen. In eigen huis was de ploeg met 3-0 te sterk voor Excelsior, dat vorige week ook met 1-7 had verloren van Ajax. De Rotterdammers zijn daarom de enige ploeg die nog zonder punten is.

VV Alkmaar herstelde zich van de 8-0 nederlaag vorige week tegen FC Twente. Vrijdag won het elftal met 1-0 van ADO Den Haag. Feyenoord speelde ook zijn tweede wedstrijd gelijk. In eigen huis werd het 2-2 tegen SC Heerenveen.

Bekijk hier de stand.