Kampioen FC Twente hofleverancier selectie OranjeLeeuwinnen

Kampioen FC Twente hofleverancier selectie OranjeLeeuwinnen

Kampioen FC Twente hofleverancier selectie OranjeLeeuwinnen

1 jun 2021

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 12 speelsters uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen opgenomen in de selectie voor de oefeninterlands tegen Italië en Noorwegen. Kersvers kampioen FC Twente is met vijf speelsters hofleverancier van de OranjeLeeuwinnen.

In totaal kregen 25 speelsters een uitnodiging voor de twee oefeninterlands die de OranjeLeeuwinnen volgende week spelen tegen Italië (10 juni) en Noorwegen (15 juni). Op keeper Lize Kop na – zij herstelt nog van een hoofdblessure en volgt een individueel programma in Zeist – kon de bondscoach voor de trainingsstage kiezen uit een volledige fitte groep speelsters.

De aankomende interlandperiode is de laatste voordat de selectie voor de Olympische Spelen op woensdag 16 juni wordt teruggebracht naar een groep van 18, plus vier stand-by speelsters. 

Ajacied Stefanie van der Gragt is een van de 25 geselecteerden.

De 25-kopppige selectie is als volgt:

Lineth Beerensteyn (Bayern München, Dui), Anouk Dekker (HSC Montpellier, Fra), Daphne van Domselaar (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid, Spa), Daniëlle van de Donk (Arsenal, Eng), Kika van Es (FC Twente), Sisca Folkertsma (FC Twente), Loes Geurts (BK Häcken, Zwe), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (Manchester United, Eng), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg, Dui), Inessa Kaagman (Brighton & Hove Albion, Eng), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Lieke Martens (FC Barcelona, Spa), Vivianne Miedema (Arsenal, Eng), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal, Eng), Shanice van de Sanden (VfL Wolfsburg, Dui), Joëlle Smits (PSV), Katja Snoeijs (FC Girondins de Bordeaux, Fra), Sherida Spitse (Ajax), Sari van Veenendaal (PSV) en Lynn Wilms (FC Twente).

Italië en Noorwegen

De Italiaanse voetbalvrouwen – opponent van Nederland in de kwartfinale van het WK 2019 – zijn op donderdag 10 juni vanaf 17.30 uur de eerste tegenstander in het Paolo Mazza Stadion in het Noord-Italiaanse Ferrara. Noorwegen is vijf dagen later – dinsdag 15 juni – in het stadion van FC Twente de volgende opponent. De aftrap in Enschede is om 18.00 uur. Italië staat momenteel vijftiende op de FIFA wereldranglijst, de Noorse vrouwen drie plaatsen hoger (twaalfde).

De OranjeLeeuwinnen speelden drie keer eerder in de thuishaven van de kampioen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: de gewonnen halve finale en de finale van het EK 2017. In 2001 speelden ze ook in Enschede, maar toen heette dit nog het Arke Stadion. Op 17 november 2001 ging een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland met 0-3 verloren. Of bij het duel tegen de Noorse equipe eventueel (beperkt) publiek aanwezig mag zijn, wordt binnenkort besloten.

Voor vertrek naar Tokio speelt de ploeg van Sarina Wiegman zaterdag 3 juli nog een laatste wedstrijd op eigen bodem. Tegenstander en locatie van deze ‘uitzwaaiwedstrijd’ worden in een later stadium bekendgemaakt.