Feyenoord treedt toe tot Pure Energie Eredivisie Vrouwen

Feyenoord treedt toe tot Pure Energie Eredivisie Vrouwen

Feyenoord treedt toe tot Pure Energie Eredivisie Vrouwen

31 mrt 2021

Feyenoord treedt komend seizoen toe tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Met de entree van de Rotterdamse ploeg bestaat de hoogste competitie in het Nederlandse vrouwenvoetbal vanaf het seizoen 2021/2022 uit negen clubs.

Feyenoord is al sinds 2017 met twee jeugdteams in het vrouwenvoetbal actief. Sinds het seizoen 2019/2020 komen de Rotterdammers met een beloftenelftal uit in de Vrouwen Beloftencompetitie, hier komt nu een eerste elftal bij. De hoofdmacht gaat haar wedstrijden komend seizoen afwerken op Sportcomplex Varkenoord.

‘Logische vervolgstap’

“Dit is de logische vervolgstap van vier jaar hard werken”, aldus Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord. “Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen thuishoort. Nu we van de KNVB de kans krijgen om komend seizoen toe te treden, moeten we die als club pakken. Daarbij beginnen we bescheiden en houden we de kosten gelijk aan die van dit seizoen. Zo bouwen we gestaag aan een lichting Feyenoord-vrouwen die uiteindelijk mee moet gaan doen om de prijzen.”

‘Grote impuls vrouwenvoetbal’

“We heten Feyenoord van harte welkom”, zegt Meta Römers, directeur operations bij de KNVB en verantwoordelijk voor de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. “Feyenoord is een aantal jaar geleden met jeugdelftallen begonnen en is heel bewust door een meerjarenplan te volgen naar de Pure Energie Eredivisie Vrouwen toegegroeid. Door de manier waarop Feyenoord het vrouwenvoetbal binnen de club op poten heeft gezet, hebben ze een stevig fundament gelegd. Een club met de status en historie van Feyenoord zorgt voor een grote impuls aan het vrouwenvoetbal in Nederland. Hoe mooi is het dat een meisje straks kan dromen van spelen in het Rotterdamse rood-wit?”

Om mee te kunnen doen aan de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft Feyenoord het zogeheten ‘commerciële convenant’ ondertekend, waarmee de clubs en de KNVB de handen ineen hebben geslagen om samen de commerciële en maatschappelijke waarde van de competitie verder te vergroten. Ook heeft Feyenoord laten zien te voldoen aan de kwaliteitseisen die nodig zijn om uit te kunnen komen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Hierin maken de clubs en de KNVB afspraken over zaken als gediplomeerde trainers, het aantal trainingen, medische begeleiding, de accommodatie, begroting, organisatiestructuur en continuïteit.

Op dit moment wordt de Pure Energie Eredivisie Vrouwen gevormd door ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente. Volgend seizoen bestaat de hoogste competitie in het vrouwenvoetbal dus uit negen teams.