Feyenoord alleen aan kop na winst in stadsderby

1 nov 2021

Feyenoord gaat alleen aan de leiding in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van Danny Mulder won de stadsderby met 1-2 bij hekkensluiter Excelsior en nam daarmee de leiding over van PEC Zwolle.

Romée van de Lavoir bracht Feyenoord met een vrije trap op voorsprong. Na rust vergrootte Celainy Obispo de marge met een rake kopbal. Omdat Coelho Auérlio de aansluitingstreffer maakte, werd het toch nog spannend. Feyenoord-keeper Jacintha Weimar werd zelfs de heldin van de middag door vlak voor tijd de strafschop van Sabrine Ellouzi te stoppen.

Nederlaag PEC Zwolle tegen Ajax

Feyenoord profiteerde daarmee optimaal van de nederlaag van PEC Zwolle. De ploeg verloor thuis met 1-3 van Ajax. Roméé Luchter maakte met twee treffers na rust het verschil voor de Amsterdammers die daarmee klommen naar de derde plaats op de ranglijst; één punt achter Feyenoord. PEC Zwolle zakte naar plek vijf.

Ook PSV steeg een plek op de ranglijst. De Eindhovenaren staan na de 1-0 zege op VV Alkmaar vierde. De treffer viel pas vlak voor tijd. Anika Rodriguez koipte de corner van Mandy van den Berg binnen.

Monsterzege

Nummer twee FC Twente won vrijdag al met maar liefst 8-0 van SC Heerenveen. Fenna Kalma scoorde vier keer. Ook Renate Jansen was met drie treffers op dreef. Danique Ypema zette de eindstand op het scorebord.