FC Twente Vrouwen opnieuw kampioen van Nederland

FC Twente Vrouwen opnieuw kampioen van Nederland

FC Twente Vrouwen opnieuw kampioen van Nederland

FC Twente Vrouwen is vrijdagavond voor de derde keer op rij gekroond tot kampioen van Nederland. Zoals verwacht lukte het uitdager Ajax niet om op de laatste speeldag het verschil in punten én doelsaldo weg te poetsen. Het prestigeduel op de slotdag van Pure Energie Eredivisie Vrouwen eindigde in 2-3. ADO Den Haag pakte de derde periode en mag samen met de top drie – FC Twente, Ajax en PSV – strijden om de Eredivisie Cup.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en stond bij rust met 2-0 voor. Uiteindelijk wist FC Twente in de tweede helft drie keer te scoren, waardoor de vrouwen uit Enschede de overwinning én de titel pakten.

Het is de achtste keer dat FC Twente de beste club van Nederland is sinds de oprichting van de Eredivisie Vrouwen in 2008. En voor de derde keer op rij.

Stroeve start

FC Twente kende een stroeve start van de competitie waarin de negen clubs drie keer tegen elkaar speelden. De doordeweekse wedstrijden in de Women’s Champions League hadden regelmatig hun weerslag op de prestaties in het weekend. Omdat de concurrentie ook punten verspeelde bleef FC Twente in het spoor van de bovenste plaatsen. Na de winterstop ontpopte de ploeg zich als een doelpuntenmachine en bouwde zo ook aan een belangrijke voorsprong in het doelsaldo. 

Zinderende titelstrijd

Ajax kon FC Twente als enige volgen. In een zinderende titelstrijd moest Ajax de laatste weken hopen op een misstap van FC Twente, maar de ploeg uit Enschede hield het hoofd koel. 

Eredivisie Cup

Het seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen was onderverdeeld in drie periodes. ADO Den Haag pakte op de laatste speeldag de derde periode en mag daarom meedoen aan de seizoensafsluiting: de strijd om de Eredivisie Cup. Naast ADO Den Haag hebben ook FC Twente, Ajax en PSV zich hiervoor geplaatst.

De halve finales zijn gepland op 26 en 29 mei 2022, waarin ADO Den Haag het tegen landskampioen FC Twente mag gaan opnemen. In de andere halve finale strijden PSV en Ajax om een finaleplek. De finale om de Eredivisie Cup staat voor 5 juni 2022 op de speeldagenkalender. Alle wedstrijden worden afgetrapt om 14:30.

Deze pagina delen: