FC Twente verslaat PSV en pakt koppositie

2 mei 2021

Speelronde 2 van de play offs in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen leverde drie boeiende confrontaties op. FC Twente versloeg koploper PSV met 2-1 en nam de koppositie over. Ajax won met 2-0 van ADO en kwam daarmee op gelijke hoogte met PSV. In Poule B eindigden VV Alkmaar en PEC Zwolle na een heerlijke wedstrijd op 3-3. Vanwege enkele coronagevallen bij Excelsior werd het duel met sc Heerenveen uitgesteld.

Koploper PSV reisde zondag af naar Enschede in de wetenschap dat een driepunter het gat met FC Twente zou vergroten tot vijf punten. De ploeg uit Eindhoven begon goed aan het duel en zag Naomi Pattiwael – na matig verdedigend werk van FC Twente – na 35 minuten de openingstreffer scoren. Nog voor rust trok FC Twente de stand op curieuze wijze gelijk. Aanvoerder Renate Jansen draaide een hoekschop bij de eerste paal in een keer binnen. FC Twente ging op jacht naar meer en kreeg dat ook. Een slecht uitverdedigde bal werd door Riecke Diekmann langs Sari van Veenendaal geschoten. Dankzij de 2-1 overwinning wipt FC Twente over PSV heen en heeft het nu 1 punt voorsprong op de Eindhovenaren en Ajax.

Ajax moeizaam langs ADO, Alkmaar-PEC reclame voor het voetbal

In Amsterdam stonden de nummers drie en vier van poule A tegenover elkaar. Net als in de voorgaande ontmoetingen in de reguliere competitie won Ajax, maar dat ging lastiger dan de uitslag deed vermoeden. Chasity Grant (ex-ADO) opende de score in de eerste helft, waarna beide teams het houtwerk verschillende malen teisterden. Een rake strafschop van Nikita Tromp (gegeven na een lichte overtreding van Nadine Noordam op Eshly Bakker) zorgde in de blessuretijd voor de 2-0 eindstand.

Nikita Tromp benutte een strafschop tegen ADO Den Haag

In poule B speelden VV Alkmaar en PEC Zwolle een heerlijke wedstrijd, die een vol sportpark had verdiend. Chimera Ripa opende namens VV Alkmaar het doelpuntenfestival met een treffer uit een goed uitgespeelde counter. PEC Zwolle kwam via Maruska van Olst op gelijke hoogte en pakte via een ongelukkig eigen doelpunt van Maudy Stoop zelfs een 1-2 voorsprong. Ripa (heerlijk lobje) en Sanne Koopman leken VV Alkmaar alsnog de overwinning te bezorgen, maar daar dacht PEC-invalster Evi Maatman anders over. Uit een rebound zorgde zij voor de 3-3 eindstand.