FC Twente klopt Feyenoord, PSV – Ajax afgelast

7 feb 2022

FC Twente heeft vrijdagavond verder afstand genomen van Feyenoord. De regerend landkampioen was in eigen huis met 2-1 te sterk voor de Rotterdammers.

Voorafgaand aan het duel in Enschede wist Feyenoord dat het moest winnen om in de buurt te blijven van FC Twente. Het verschil op de ranglijst was immers vijf punten.

Topscorer Fenna Kalma schoot de ploeg van Robert de Pauw echter op voorsprong. Na rust verdubbelde Renate Jansen met een fraaie treffer de marge. Pia Rijsdijk redde in blessuretijd de eer voor de gasten.

Vrije trap

ADO Den Haag liep vrijdagavond verder weg van SC Heerenveen op de ranglijst, dat na een corona-uitbraak eindelijk weer in actie kon komen. Jannette van Belen bezorgde de Hagenaars met een vrije trap de winst: 1-0.

De Friezen zijn daardoor weer in het zicht van hekkensluiter Excelsior dat vrijdag zijn tweede overwinning van het seizoen boekte. De Kralingers wonnen met 2-1 van VV Alkmaar. Britt Udink en Daniëlle Noordermeer scoorden voor Excelsior. Sanne Koopman deed tussendoor iets terug voor de Alkmaarders.