FC Twente Vrouwen kampioen van Nederland

FC Twente Vrouwen kampioen van Nederland

FC Twente Vrouwen kampioen van Nederland

23 mei 2021

FC Twente Vrouwen is de eerste kampioen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De Tukkers wonnen in eigen huis met 1-0 van ADO Den Haag en omdat Ajax met 3-2 van PSV won, is FC Twente één speelronde voor het einde zeker van de landstitel.

Voorafgaand aan de voorlaatste speelronde was de situatie helder; alleen als FC Twente zou winnen en PSV punten zou laten liggen zou de titelstrijd vandaag al beslist worden. Anders zou de schaal volgende week in Eindhoven, na de wedstrijd tussen PSV en FC Twente, uitgereikt worden.

In Amsterdam leek het al vroeg de goede kant op te vallen voor FC Twente. Ajax kwam na een kwart wedstrijd op 1-0. PSV kwam vlak na rust nog even terug tot 1-1, maar daarna trokken de Amsterdammers de wedstrijd naar zich toe en wonnen uiteindelijk met 3-2.

Bij FC Twente bleef het tot het einde spannend. De ploeg van trainer Tommy Stroot speelde tegen het stugge ADO Den Haag, dat dit seizoen al meerdere malen een ploeg uit de top drie punten wist te ontfutselen. In de absolute slotfase was het uiteindelijk Anna-Lena Stolze die voor het beslissende doelpunt zorgde, waardoor de schaal in Enschede bleef.