FC Twente jaagt op koppositie tegen PSV

FC Twente jaagt op koppositie tegen PSV

FC Twente jaagt op koppositie tegen PSV

30 apr 2021

Voor FC Twente is het zondag erop of eronder. De ploeg van Tommy Stroot kan bij winst op directe concurrent PSV de koppositie overnemen. Bij verlies moet het de Eindhovenaren voorlopig laten gaan. De aftrap is om 12.15 uur.

De vrouwen uit Enschede kunnen een succesje wel gebruiken nadat ze twee keer een tik kregen van ADO Den Haag. Eerst schakelden de Hagenaars de ploeg uit in de halve finale van de TOTO KNVB Beker (2-3 verlies), waarna FC Twente een week later in eigen huis op 1-1 bleef steken in de eerste ronde van de play-offs. Hierdoor staat FC Twente nu op twee punten achterstand van PSV.

Goede weken

De Eindhovenaren hebben juist goede weken achter de rug. De ploeg bereikte dankzij een 1-0 overwinning op Ajax de finale van de TOTO KNVB Beker en zette de Amsterdammers ook op achterstand in de play-offs door een 3-1 overwinning. Bij een nieuwe zege op FC Twente kan de ploeg een mooi gat slaan.

Ajax ontmoet vrijdagavond ADO Den Haag in eigen huis (19.30 uur). De Amsterdammers zullen moeten winnen om in het spoor te blijven van PSV en FC Twente. De achterstand op de Eindhovenaren bedraagt momenteel drie punten. ADO Den Haag kan bij een nieuwe verrassing juist op twee punten van nummer drie Ajax komen.

Kan ADO Den Haag tegen Ajax opnieuw voor een verrassing zorgen?

Belangrijke punten

In poule B kan Excelsior vanwege coronabesmettingen opnieuw niet in actie komen. Voor Heerenveen – Excelsior wordt daarom een nieuwe datum gezocht.

Op vrijdagavond (19.30 uur) ontvangt VV Alkmaar PEC Zwolle. Wanneer de Alkmaarders zich willen mengen in de strijd om de vijfde plaats kunnen ze belangrijke punten pakken. Op dit moment bedraagt de achterstand op PEC Zwolle vier punten en sc Heerenveen twee punten. Deze ploegen hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

Bekijk hier het programma van de tweede speelronde van de play-offs.