FC Twente haalt uit tegen Feyenoord: 6-0

14 mrt 2022

FC Twente heeft zondag met grote cijfers Feyenoord verslagen. In eigen huis won de regerend landskampioen met maar liefst 6-0.

Fenna Kalma maakte drie treffers. Ook Kayleigh van Dooren (twee keer) en Renate Jansen waren trefzeker.

Stroomstoring

Omdat ADO Den Haag – Ajax niet door kon gaan vanwege een stroomstoring, nam FC Twente de leiding over in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De club heeft een voorsprong van twee punten op de Amsterdammers, maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

PEC Zwolle kwam op punten gelijk met ADO Den Haag dankzij een laat tot stand gekomen 1-2 zege bij Excelsior. Daniëlle Noordermeer schoot de thuisploeg vlak na rust op voorsprong, waarna Moïsa van Koot vrijwel direct daarna de gelijkmaker maakte. In blessuretijd zorgde Amy Banarsie alsnog voor de Zwolse zege.

VV Alkmaar passeert SC Heerenveen

Vrijdag passeerde VV Alkmaar SC Heerenveen op de ranglijst. De thuisploeg won met 3-2. Sanne Koopman, Elze Huls en Femke Prins maakten de goals. Dana Foederer en Jet van Beijeren scoorden voor de Friezen.