FC Twente haalt uit op bezoek bij Excelsior

FC Twente haalt uit op bezoek bij Excelsior

FC Twente haalt uit op bezoek bij Excelsior

4 apr 2022

Koploper FC Twente heeft het gat met concurrent Ajax vergroot tot drie punten in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Op bezoek bij Excelsior won de landskampioen met maar liefst 0-5.

Binnen een half uur was de marge al vier. Fenna Kalma en Kayleigh van Doorn maakten de treffers. Excelsior (Rachel Kleine en Beau Rijks) schoot twee keer in eigen doel. Vlak voor tijd zette Renate Jansen de eindstand op het scorebord.

Het was alweer de achtste zege op rij van de ploeg van Robert de Pauw. Nummer twee Ajax kwam dit weekend niet in actie.

Ook Feyenoord en PSV winnen

In de strijd om plek drie behoudt Feyenoord een punt voorsprong op PSV. De Rotterdammers wonnen met 1-3 op bezoek bij VV Alkmaar. Pia Rijsdijk (twee keer) en Kim Hendriks scoorden voor Feyenoord. Veerle van der Most had de thuisploeg in de eerste helft nog wel op voorsprong gezet.

PSV won moeizaam van SC Heerenveen: 1-0. Naomi Pattiwael maakte een kwartier voor tijd de enige treffer van de wedstrijd met een fraai schot in de kruising.

ADO Den Haag loopt uit

ADO Den Haag verdedigde met succes de vijfde plaats in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. In eigen huis won de ploeg met 2-0 van achtervolger PEC Zwolle.

Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen maakten de goals. De voorsprong op PEC Zwolle bedraagt nu vier punten.

Bekijk hier de stand.