FC Twente en Feyenoord willen revanche voor bekersof

FC Twente en Feyenoord willen revanche voor bekersof

FC Twente en Feyenoord willen revanche voor bekersof

11 mrt 2022

FC Twente en Feyenoord kregen afgelopen week een gevoelige tik te verwerken in het bekertoernooi. FC Twente verloor thuis met 1-5 van Ajax. Feyenoord was kansloos in Eindhoven tegen PSV: 4-0. In speelronde 20 van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen staan beide op revanche beluste teams tegenover elkaar in Enschede. De nummer twee tegen de nummer vier. Koploper Ajax speelt de lastige uitwedstrijd tegen reuzendoder ADO Den Haag. 

De titelrace in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen spitst zich toe op een strijd tussen Ajax en FC Twente. De ploeg uit Enschede volgt Ajax op een punt en kan zich in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord geen misstap veroorloven. Vorige week werd tegen PEC Zwolle de overwinning pas in de slotfase veiliggesteld. Tegen de taaie nieuwkomer Feyenoord wacht FC Twente zondag opnieuw een lastig duel.

Feyenoord gaat op zoek naar eerherstel na de bekernederlaag tegen PSV.

Grant on fire

Voor Feyenoord is het duel in Enschede de eerste wedstrijd in de derde periode. Winnaars van de periodetitels nemen na de competitie deel aan de strijd om de Eredivisie Cup. Na een sterke eerste periode, volgde voor Feyenoord een mindere tweede in de middenmoot. Eerdere duels tussen beide ploegen eindigden in 0-0 in Rotterdam en een 3-1 thuiszege voor FC Twente.

Chasity Grant leidde Ajax naar de bekerzege op FC Twente.

Bij Ajax is Chasity Grant on fire. De kersverse international scoorde twee keer in de eclatante 5-1 zege in het bekerduel met rivaal FC Twente. En eigenlijk kon ook de eigen goal van Kika van Es op haar naam geschreven worden. Ajax is al tien duels ongenaakbaar. De laatste nederlaag dateert van 14 november. De topper bij FC Twente ging destijds met 3-2 verloren. Daarna volgden acht competitiezeges en twee overwinningen in het bekertoernooi.

Reuzendoder

Tegenstander ADO Den Haag doet het opvallend goed tegen topploegen. De reuzendoder onder leiding van Sjaak Polak speelde dit seizoen al knap 0-0 tegen Ajax. En in Amsterdam had de koploper ook veel moeite om de zege over de streep te trekken: 2-1. Afgelopen weekend won ADO Den Haag met 0-1 van PSV in Eindhoven, dat daarmee de titel uit zicht zag verdwijnen.

Anne Sellies scoorde de enige en winnende treffer voor ADO Den Haag in de verrassende uitzege op PSV.

Onderin startte sc Heerenveen de derde periode vorige week met een 3-0 zege op Excelsior. Bij een goed resultaat vrijdagavond tegen vv Alkmaar kan sc Heerenveen bovenin meedraaien in de derde periode met uitzicht op deelname aan de Eredivisie Cup. Zo hebben veel clubs nog steeds iets om voor te spelen.

Chimera Ripa (rechts) in duel met Celainy Obispo van Feyenoord.

Cupfighter Excelsior

Dat geldt zeker ook voor Excelsior, dat een moeizaam seizoen doormaakt, maar wel heel knap de halve finale van het bekertoernooi bereikte ten koste van sc Heerenveen. Daarin lootte de cupfighter uit Kralingen een uitwedstrijd tegen Ajax. Maar in bekervoetbal zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

Zondag wacht op Woudestein het competitieduel met PEC Zwolle, dat een sterke wedstrijd speelde tegen FC Twente, een kwartier voor tijd nog met 1-0 leidde, maar uiteindelijk met 1-3 verloor. Trainer Joran Pot maakt aan het einde van het seizoen de overstap naar FC Twente.

Ga naar het programma van speelronde 20

Kijk de samenvattingen terug van het afgelopen weekend.