Eredivisieclubs maken geen fout in achtste finale TOTO KNVB Beker

Eredivisieclubs maken geen fout in achtste finale TOTO KNVB Beker

Eredivisieclubs maken geen fout in achtste finale TOTO KNVB Beker

31 jan 2022

De zeven clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen zijn afgelopen vrijdag niet gestruikeld in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Onder andere FC Twente, Ajax en PSV wonnen met grote cijfers. Feyenoord had meer moeite met DSS (2-3).

De Rotterdammers wonnen dankzij treffers van Kim Hendriks, Robine de Ridder en Romée van de Lavoir. Geneviève Maartens scoorde beide treffers voor de Topklasser.  Bekerhouder PSV is in de volgende ronde de tegenstander van Feyenoord. De ploeg van Rick de Rooij rekende zaterdag af met eersteklasser IJFC (0-6).

FC Twente had weinig moeite met Wartburgia. Het werd 0-6, mede dankzij drie goals van Fenna Kalma. Keeper Daphne van Domselaar redde in de slotfase nog een penalty en voorkwam daarmee een eretreffer voor de Amsterdammers. In de kwartfinale treft de landskampioen thuis Ajax dat zaterdag DTS’35 Ede met 0-7 versloeg.

Zwaarste tegenstander

ADO Den Haag had met Saestum, de nog ongeslagen koploper in de Topklasse, op papier de zwaarste tegenstander in de achtste finale. Voor rust had de ploeg van Sjaak Polak de wedstrijd echter al beslist dankzij treffers van Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen (0-2). De derby tussen Be Quick’28 en PEC Zwolle eindigde in een 0-7 overwinning voor de club uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Loyce Speelman scoorde twee keer.

Excelsior, dat zondag met 1-4 van hoofdklasser VV Bavel won, weet nog niet wie zijn tegenstander is in de kwartfinale. Het duel tussen VV Alkmaar en sc Heerenveen werd afgelast, omdat de Friezen te veel coronabesmettingen hebben in de selectie. De KNVB zoekt in overleg met de clubs naar een nieuwe datum voor dit duel in de achtste finale.