Vrouwen Eredivisie trapt af met topper Ajax – FC Twente

Vrouwen Eredivisie trapt af met topper Ajax – FC Twente

Vrouwen Eredivisie trapt af met topper Ajax – FC Twente

25 aug 2020

Het seizoen 2020/’21 van de Vrouwen Eredivisie start op zondag 6 september om 12.15 uur met een compleet programma, waaronder de topper tussen Ajax en FC Twente. PSV, dat het seizoen 2019/’20 als nummer één afsloot, begint met een thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar. De wedstrijden in de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal worden dit seizoen standaard gespeeld op vrijdagavond. Eén duel wordt op zondag gespeeld.

Het treffen dat op zondag staat geprogrammeerd, is iedere week – en dat is een primeur – live te zien bij FOX Sports. De NOS zendt elke zondagavond in de Studio Sport-uitzending van 18.10 uur een samenvatting van dit duel uit. Ook zal er zo nu en dan live in de zondagmiddaguitzending van Studio Sport een wedstrijd te zien zijn. 

Samenvattingen

De wedstrijden die op vrijdag worden gespeeld, komen allemaal in samenvattingsvorm (online) beschikbaar bij FOX Sports en op de socials van de Eredivisie Vrouwen. Zo zijn alle duels in de Eredivisie Vrouwen voor iedereen te volgen. Betrokken uitzendpartijen leggen momenteel de laatste hand aan de verdere details, waaronder de inhoudelijke aanpak.

Impuls

De Eredivisie Vrouwen werd in 2007 opgericht. AZ ging in 2008 de boeken in als de eerste kampioen ooit. De Eredivisie Vrouwen zorgde voor betere faciliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden voor speelsters op het hoogste clubniveau in Nederland. Zo hebben 21 van de 23 Oranje-internationals die in 2019 vicewereldkampioen werden in de Eredivisie Vrouwen gespeeld – of spelen daar nog steeds in. De competitie kreeg deze zomer een extra impuls door de terugkeer van ervaren speelsters als Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg (beiden PSV) en Stefanie van der Gragt (Ajax). 

Stefanie van der Gragt keert na een buitenlands avontuur bij onder meer Barcelona terug in de Nederlandse competitie bij Ajax.

Acht teams

De Eredivisie Vrouwen bestaat aankomend seizoen opnieuw uit acht teams. De clubs die deelnemen zijn ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente. De opzet van de competitie is niet gewijzigd: na afloop van de competitie – veertien speelrondes – nemen de bovenste vier en de onderste vier teams het in de play-offs tegen elkaar op. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de Eredivisie in het seizoen 2019/’20 niet uitgespeeld. De competitie is afgesloten zonder kampioen.