Doelpuntloos gelijkspel bij Ajax – PSV

Doelpuntloos gelijkspel bij Ajax – PSV

Doelpuntloos gelijkspel bij Ajax – PSV

28 mrt 2022

De topper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen tussen Ajax en PSV is zondag geëindigd in 0-0. Door het gelijkspel in eigen huis moeten de Amsterdammers de koppositie laten aan FC Twente.

Ajax kwam slechts op gelijke hoogte met de ploeg van trainer Joran Pot, die een vrij weekend had. FC Twente heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Chasity Grant had vlak voor tijd de kans om Ajax alsnog de zege te bezorgen. De aanvaller schoot tegen de binnenkant van de paal.

Feyenoord klimt naar derde plaats

Feyenoord profiteerde vrijdag van het puntverlies van PSV en klom naar de derde plaats. De Rotterdammers wonnen de stadsderby van Excelsior met 2-0. Maxime Bennink maakte vlak na rust beide treffers.

ADO Den Haag had vrijdag een eenvoudige avond in Friesland. De nummer vijf won met maar liefst 0-4 van SC Heerenveen. Jannette van Belen (twee keer) en Jaimy Ravensbergen maakten de Haagse treffers. Zoï van de Ven schoot namens SC Heerenveen in eigen doel.

Laat eigen doelpunt

Ook PEC Zwolle pakte drie punten. In eigen huis versloeg de ploeg VV Alkmaar met 2-1. Leonie Vliek schoot de nummer zes van de ranglijst op voorsprong waarna Sanne Koopman de gelijkmaker maakte. Vlak voor tijd trof Anna Ruiter ongelukkig het verkeerde doel.

Bekijk hier de stand.