De Nieuwe Klassieker in speelronde vijf

De Nieuwe Klassieker in speelronde vijf

De Nieuwe Klassieker in speelronde vijf

1 okt 2021

Zes dagen voordat het precies honderd jaar geleden is dat de mannen de eerste Klassieker speelden, gaan ook de vrouwen van Feyenoord en Ajax meeschrijven aan de historie van dit iconische duel. Sportpark Varkenoord zal zondagmiddag vollopen voor De Nieuwe Klassieker. De aftrap onder de rook van De Kuip is om 12.15.

Weerzien

Na de toetreding van Feyenoord tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen schoten de vingers van vele voetbalfans door het programma. Wanneer spelen Feyenoord en Ajax tegen elkaar. De vingers stokten bij speelronde vijf. Daar stond het. Feyenoord – Ajax, zondag 3 oktober om 12.15 uur. Nog niet in De Kuip maar dat is een kwestie van tijd. Feyenoord verwacht 2.000 supporters op sportpark Varkenoord, nadat bij de eerste thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen 1.000 fans al voor een heerlijke ambiance hadden gezorgd. 

Samantha van Diemen in actie tegen sc Heerenveen.

De speelsters van beide ploegen kijken uit naar het duel. Scoren tegen Feyenoord of Ajax staat bij velen op de bucketlist. Voor Samantha van Diemen wordt het een weerzien met haar voormalige teamgenoten. Zij maakte in de zomer de overstap van Amsterdam naar Rotterdam. 

Favoriet

Feyenoord is nog ongeslagen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Na twee gelijke spelen tegen ADO Den Haag en sc Heerenveen volgde afgelopen weekend de eerste overwinning bij vv Alkmaar. Ajax staat derde op de ranglijst, maar heeft zelfs een verliespunt meer dan Feyenoord. In speelronde vier werd thuis moeizaam gewonnen van sc Heerenveen: 2-1. Toch maakt Nadine Noordam zich geen zorgen over de vorm van Ajax, zo vertelde ze in de Talkshow over de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. “We creëren genoeg kansen.”

Nadine Noordam maakt zich geen zorgen over de vorm van Ajax.

Ajax zal favoriet zijn in Rotterdam-Zuid, als je kijkt naar de budgetten, de ervaring en het spelersmateriaal. Maar een Klassieker maakt altijd onvermoede krachten los, dat heeft het verleden bij de mannen wel bewezen.

Verrassende koploper

Vrijdag 1 oktober staan er ook al drie duels op het programma in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De verrassende koploper gaat op bezoek bij nummer zes sc Heerenveen. ADO Den Haag zal op zoek gaan revanche voor de 3-0 nederlaag tegen PEC Zwolle. En misschien is topclub PSV wel de ideale tegenstander voor het team van Sjaak Polak. 

PEC Zwolle versloeg FC Twente dit seizoen met ongekende cijfers: 1-4.

Landskampioen FC Twente verloor dit prille seizoen al twee keer en kan zich thuis tegen Excelsior geen nieuw puntverlies veroorloven. Excelsior staat onderaan met een punt uit drie duels, maar dat punt werd wel bevochten in een zinderende wedstrijd tegen PSV.

Kijk hier naar het programma van speelronde vijf.