Competitieprogramma Azerion Vrouwen Eredivisie seizoen 2022/’23 bekend

Competitieprogramma Azerion Vrouwen Eredivisie seizoen 2022/’23 bekend

Competitieprogramma Azerion Vrouwen Eredivisie seizoen 2022/’23 bekend

8 jul 2022

Het competitieprogramma van de Azerion Vrouwen Eredivisie is grotendeels bekend. In het weekend van 16 – 18 september staat de eerste speelronde van het seizoen 2022/’23 op het programma. De exacte data en aanvangstijden van alle wedstrijden worden later gepubliceerd. Nieuw is dat de competitiestart wordt voorafgegaan aan een wedstrijd om de Supercup.

Wijzigingen

Doordat de hoogste Nederlandse vrouwenvoetbalcompetitie met het toetreden van Fortuna Sittard en Telstar komend seizoen uit elf teams bestaat, was het nodig wijzigingen aan te brengen in zowel het competitieformat als de Eredivisie Cup. De reguliere competitie bestaat in het seizoen 2022/’23 uit 22 speelrondes, waarin elk team twintig wedstrijden speelt. De competitie eindigt op zondag 7 mei, waarna de Eredivisie Cup van start gaat. De nieuwe opzet van de Eredivisie Cup wordt op dit moment in samenspraak met de clubs uitgewerkt.

Nieuw: Supercup

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de competitiestart van de Azerion Vrouwen Eredivisie voorafgegaan aan een wedstrijd om de Supercup. Dit duel tussen de landskampioen (FC Twente) en de winnaar van de TOTO KNVB Beker Vrouwen (Ajax) wordt op zondag 11 september gespeeld in de Grolsch Veste.

TOTO KNVB Beker Vrouwen

De clubs uit de Azerion Vrouwen Eredivisie stromen in de achtste finales op zaterdag 25 en/of zondag 26 februari in het TOTO KNVB Bekertoernooi in. Op zondag 14 mei staat de finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen op het programma.