Ajax pakt periodetitel na ruime zege op PSV

Ajax pakt periodetitel na ruime zege op PSV

Ajax pakt periodetitel na ruime zege op PSV

8 nov 2021

Ondanks een stroeve competitiestart heeft Ajax de leiding overgenomen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van Danny Schenkel deed dit precies op het goede moment. De Amsterdammers wonnen zondag met 5-1 van PSV en verzekerden zich daarmee van de eerste periodetitel.

Ajax profiteerde daarmee optimaal van de puntendeling tussen Feyenoord en FC Twente op vrijdag (0-0). Hierdoor had de Rotterdamse koploper de zaken niet meer in eigen hand.

In de eerste helft forceerde Ajax het verschil. Marjolijn van den Bighelaar, Nadine Noordam en Chasity Grant zorgden voor de riante 3-0 voorsprong bij rust. Nadat Anika Rodriguez namens PSV haar tweede gele kaart kreeg, was de wedstrijd definitief beslist. Romée Leuchter scoorde nog twee keer. Mandy van den Berg deed namens de gasten iets terug vanuit een vrije trap.

Heerenveen herstelt zich

Heerenveen herstelde zich goed van de koude douche vorige week tegen FC Twente (8-0 verlies). De Friezen wonnen met 1-0 van ADO Den Haag en kwamen hierdoor op gelijke hoogte op de ranglijst. Zoï van de Ven maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Onderin boekte VV Alkmaar zijn derde zege van het seizoen. De ploeg won met 5-1 van hekkensluiter Excelsior. Sanne Koopman (twee keer), Emmeke Henschen, Judith Roosjen en Charlotte Hulst scoorden voor de thuisploeg. Frederique Nieuwland redde de eer voor de Kralingers.

Bekijk de stand.