Ajax klopt FC Twente in finale van Eredivisie Cup

Ajax klopt FC Twente in finale van Eredivisie Cup

Ajax klopt FC Twente in finale van Eredivisie Cup

5 apr 2021

Ajax heeft zondag de Eredivisie Cup gepakt. De ploeg van trainer Danny Schenkel won in de finale op Sportpark De Toekomst met 3-2 van FC Twente.

De Amsterdammers kenden een droomstart. De eerste kans was direct raak. Kay-lee de Sanders vond vanuit achteruit de ruimte bij Chasity Grant op rechts die op haar beurt Nikita Tromp aanspeelde. De aanvaller twijfelde geen moment en schoof de 1-0 binnen.

Na een half uur breidde Ajax de score uit. Dit keer kwam het gevaar vanaf de linkerkant. Soraya Verhoeve zette voor en Marjolijn van den Bighelaar schoot binnen.

Ajax leek op rozen te zitten, maar zag vlak voor rust FC Twente onverwacht op gelijke hoogte komen. Nadat Fenna Kalma, op aangeven van Renate Jansen, de 2-1 had binnen gekopt, viel de gelijkmaker op zeer gelukkige wijze. Sisca Folkertsma kreeg via Stefanie van der Gragt de bal pardoes op haar hoofd waarna keeper Lize Kop niet meer kon redden: 2-2.

Herstel na rust

De Amsterdammers herstelden dit in de tweede helft al snel. Pelova vond Van den Bighelaar die met een geplaatst schot de bal in de hoek schoof: 3-2. Via diverse dode spelmomenten was Ajax dicht bij om de marge te vergroten, waarbij Sherida Spitse haar corner zelfs direct op de lat zag verdwijnen. Van der Gragt raakte de buitenkant van de paal.

In de slotfase zorgde FC Twente aan de hand van Jansen nog voor veel gevaar. Onder andere Kerstin Casparij en Anna-Lena Stolze konden echter niet de gelijkmaker forceren. Hierdoor vierde Ajax een feestje en deelde de ploeg, in de aanloop naar de play-offs, een gevoelige tik uit.

Bekijk hier de samenvatting.