Ajax – FC Twente nieuwe clash in spannende kampioenspoule

Ajax – FC Twente nieuwe clash in spannende kampioenspoule

Ajax – FC Twente nieuwe clash in spannende kampioenspoule

7 mei 2021

Door de overwinning vorige week van FC Twente op PSV (2-1) is de spanning in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen nog groter geworden. De ploeg uit Enschede staat nu bovenaan met slechts één punt voorsprong op Ajax en PSV. Zondag kunnen de Amsterdammers een tik uitdelen wanneer het de kersverse koploper ontvangt. De aftrap is om 14.30 uur.

Bij een overwinning gaat Ajax over FC Twente heen in de stand en heeft het direct hele goede papieren voor een nieuw kampioenschap. Een nederlaag kan wel eens desastreus zijn. In Eindhoven zullen ze hopen op een gelijkspel zodat PSV zelf met een overwinning op bezoek bij ADO Den Haag alleen aan de leiding komt. Ook in Den Haag wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Ajax kan met een overwinning tegen FC Twente hele goede zaken doen.

Scheve stand

In Poule B is een scheve stand ontstaan, omdat de afgelopen weken twee duels werden afgelast vanwege corona. Hierdoor is Excelsior nog niet in actie gekomen in de play-offs, terwijl PEC Zwolle al twee wedstrijden in de benen heeft. Beide ploegen ontmoeten elkaar vrijdag (19.30 uur) in Rotterdam. Excelsior moet winnen om de eerste plaats in de poule in het zicht te houden.

Op verliespunten staan PEC Zwolle en SC Heerenveen er het beste voor. De Friezen ontvangen vrijdag om 19.30 uur nummer drie VV Alkmaar.  De gasten staan één punt achter PEC Zwolle in de stand en kunnen zich dus geen verlies permitteren.

Bekijk hier de stand.