Ajax eerste koploper in Vrouwen Eredivisie

6 sep 2020

Na de eerste speeldag in de Vrouwen Eredivisie staat Ajax bovenaan in de vernieuwde Vrouwen Eredivisie. Na een onfortuinlijk begin – door een eigen doelpunt van Stefanie van der Gragt stonden de Amsterdammers al binnen vijf minuten met 0-1 achter – won Ajax met 3-1 van FC Twente.

Ajax – FC Twente

In Amsterdam was de hoofdrol voor Stefanie van der Gragt, al was haar eerste wapenfeit zeker niet waar ze zelf op gehoopt zal hebben. In de vijfde minuut kreeg ze de bal ongelukkig op haar voet en zag de bal in het eigen doel verdwijnen. Nog geen twee minuten later was de score alweer geplaveid, toen Van den Bighelaar op fraaie wijze met links de bal van afstand in het doel schoot.

Vijf minuten voor rust was het Vanity Lewerissa die de Amsterdammers op voorsprong zette, na een goede actie van Victoria Pelova. Op slag van rust schoot Stefanie van der Gragt een vrije trap fraai in de hoek, waarmee de Ajacieden met een 3-1 voorsprong de kleedkamers opzochten. Na rust werd er niet meer gescoord.

PEC Zwolle – ADO Den Haag

Tegelijkertijd met het duel in Amsterdam werd er afgetrapt bij PEC Zwolle – ADO Den Haag. In de eerste helft kreeg de thuisploeg de beste kansen, maar keeper Lorsheijd stonden in de weg bij kansen van Noordman en Hilhorst. In de tweede helft kreeg PEC Zwolle een strafschop na een overtreding op Blom, die werd binnen geschoven door aanvoerder Dominique Bruinenberg. Het bleek de enige treffer van het duel.

Excelsior – sc Heerenveen

In Rotterdam was sc Heerenveen voor rust de dominante ploeg tegen Excelsior. Het waren de aanwinsten Kirsten van de Westeringh en Fransisca Cardoso die trefzeker waren en voor rust de Friezen op een 0-2 voorsprong zetten. Na rust kreeg Naomi Piqué nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar haar volley verdween over.