Ajax aan kop na ruime zege in Alkmaar

13 dec 2021

De vrouwen van Ajax hebben zondag de koppositie gepakt in de Pure Energie Eredivisie vrouwen. De ploeg van Danny Schenkel won met 1-4 van VV Alkmaar en passeerde daarmee Feyenoord en FC Twente op de ranglijst.

Ajax kwam geen moment in de problemen op bezoek bij de nummer zeven van de ranglijst. Victoria Pelova en Eshly Bakker schoten de Amsterdammers binnen twintig minuten op een 0-2 voorsprong.

Voor rust deed basisdebutant Veerle van der Most iets terug voor de thuisploeg. Spannend werd het echter niet. Ajax pakte in de tweede helft door dankzij Romée Luchter en een eigen goal van Nicole Stoop.

Vrije val

Door de overwinning kwam Ajax in punten gelijk met Feyenoord, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. De Rotterdammers wonnen vrijdag al met 1-0 van PEC Zwolle dat na het verspelen van de koppositie een vrije val maakt op de ranglijst. Celainy Obispo maakte de winnende treffer.

FC Twente, voor dit weekend nog koploper, kwam niet in actie en zakte naar plek drie op de ranglijst. De regerend landskampioen heeft één punt achterstand op Ajax en Feyenoord. Nummer vier PSV staat daar weer één punt achter na een 0-1 zege bij SC Heerenveen op zondag. Desiree van Lunteren benutte na vier minuten een strafschop.

ADO Den Haag klopt Excelsior

ADO Den Haag won vrijdag van Excelsior. Het duel in Den Haag eindigde in 4-2. Jolina Amani scoorde twee keer. Ook Pleun Raaijmakers en Liz Rijsbergen waren trefzeker. Namens de hekkensluiter maakten Frederique Nieuwland en Sabrine Ellouzi de goals.