ADO Den Haag wint van FC Twente en doet bovenaan mee

11 okt 2020

In een rechtstreeks duel om de derde plaats heeft ADO Den Haag met 0-2 van FC Twente gewonnen. Dankzij doelpunten van Nelemans en Van Balen boekten de Hagenaren de derde overwinning in vier wedstrijden.

In De Grolsch Veste had ADO Den Haag voor rust het beste van het spel, maar was Kerstin Casparij namens FC Twente het dichtste bij de openingstreffer. Haar schot raakte de lat. Na rust brak de jarige Kayra Nelemans de ban, door van afstand fraai raak te schieten.

FC Twente ging daarna verwoed op jacht naar de gelijkmaker, maar in blessuretijd besliste Jannette van Belen de wedstrijd door de 2-0 te maken.

sc Heerenveen – Ajax

Vrijdag speelde sc Heerenveen thuis tegen Ajax. De bezoekers kwamen via Sabajo, deze zomer overgekomen van de Friezen, toen zij een voorzet van Lewerissa binnen tikte. De Friezen kwamen via aanvoerder Hoekstra op gelijke hoogte; vanaf de rand van de zestien schoot ze de bal tegen het net.

Met haar vierde doelpunt van het seizoen zette Lewerissa nog voor rust de 1-2 eindstand op het scorebord, al kreeg ze daar wel wat hulp bij van keeper Okken. Na rust kregen de Amsterdammers nog wel een strafschop, maar Van den Bighelaar miste.

PSV – PEC Zwolle

Voor rust maakten PSV en PEC Zwolle er vrijdagavond een boeiende strijd van. Via Dominique Bruinenberg kwamen de bezoekers op voorsprong, maar via het duo Smits-Simon, die beiden één keer scoorden, werd het 2-1 voor PSV. Maar door een schitterende treffer van Naomi Hilhorst was het bij rust weer gelijk.

Na rust trok PSV de wedstrijd naar zich toe. Via Biesmans, opnieuw Smits en Van Schoonhoven werd het 5-2 voor de Eindhovenaren.

VV Alkmaar – Excelsior

In Alkmaar stonden de nummers zeven en acht, VV Alkmaar en Excelsior, tegenover elkaar. In de eerste helft reageerde Marthe van Erk alert in de Alkmaarse zestien en maakte ze het eerste doelpunt van Excelsior dit seizoen.

Na rust was de thuisploeg de betere en kwam het via Ripa op gelijke hoogte. Daar bleef het bij, waardoor Excelsior ook het eerste punt van dit seizoen kon bijschrijven.